Search this blog

неделя, 9 декември 2018 г.

Гледни точки от Quora

#1

Животът може да бъде проектиран. Кариери могат да бъдат планирани. Щастието може да бъде подготвено. Сега трябва да започнете да планирате. Когато сте бедни, прекарвайте по-малко време у дома и повече време навън. Когато сте богати, направете точно обратното. Когато сте бедни, харчете пари за другите. Когато сте богати, харчете пари за себе си.

#2

След като се смачкваш от работа за една година и заплатата ти не се е подобрила, не си се подобрил и като човек - трябва да се срамуваш от себе си. Направи си услуга и отиди в супермаркета и купи най-твърдото парче пармезан. Вземи го и го разбий на главата си, защото заслужаваш това.


#3

Когато сте бедни, харчете пари, за да могат хората да го видят. Когато сте богати, не се показвайте. Когато сте бедни, трябва да бъдете щедри. Когато сте богати, не бива да се гледа на вас като на разхищаващи се. Животът ви вече е пълен. Това е крайната цел. На този етап ще намерите мир.

#4

Никой не ви дължи нищо в живота. Всъщност вие не заслужавате нищо.
Не заслужавате пари само защото сте се счупили от работа. Не заслужавате приятелка само защото сте самотен. Не заслужавате приятели само защото сте вкъщи сами в събота вечер. Не заслужавате работа само защото сте безработни. Вие не заслужавате отлична оценка само защото сте отишли ​​на всяка лекция. Списъкът е дълъг. Изводът е, че нищо не идва "наготово".

#5

Единствените 5 неща, които трябва да знаете, когато купувате къща, са "местоположение, местоположение, местоположение, местоположение и почакайте... Място". Къща, разположена на един километър от офиса ви, ще ви даде още 20 години живот.

#6

Виж.
Животът е кратък.
Също така е гарантирано, че ще приключи. В дългосрочен план шансът за оцеляване на всички нас е 0% - това се отнася и за най-богатите хора в света.
Затова си поемете дъх и се отпуснете. Освободете налягането.
Животът не трябва да бъде толкова сериозен и не е нужно да се опитвате толкова упорито, сякаш целият свят ви наблюдава. Не ми се иска да го казвам, но никой не се интересува от вашия успех или липса на успех.
Научете се да се наслаждавате на пътуването, да се забавлявате и да оценявате подаръка, който е в момента. Точно тук, точно сега, защото "това е."
Докато имате добро здраве, добри приятели и достатъчно пари, за да покриете нуждите, вие сте успешни и имате повече от достатъчно, за да сте щастливи и да живеете невероятен живот.
Просто дишай.

#7

Номер едно причина повечето от нас да не получаваме това, което искаме, е защото сме нетърпеливи. Смятаме, че е задължително нещата, които искаме да се случат в рамките на срока, който сме си поставили. Животът не работи по този начин. Каквото и да искате да постигнете, това изисква бавно, постепенно пътуване, вкоренено в упорита работа. Не позволявайте това да ви обезкуражава. Оценявайте факта, че повечето хора не желаят да полагат същите усилия - това ще ви улесни в края на краищата.

#8

Игнорирайте (почти) всички. Хората говорят глупости, правят глупости, занимават се с глупости. Почти всеки, когото познавам, напълно греши за нещо. Затова игнорирайте 99% от хората, с които влизате в контакт. Семейство, приятели, гурута... Всички те.
Обърнете внимание само на хора, които имат точния резултат, който искате в определена област от живота. Игнорирайте всички останали.
Качеството на живота ви ще се определя от разликата между вашите положителни и отрицателни навици.

Няма коментари:

Публикуване на коментар